Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy placek ze śliwkami i cynamonową kruszonką.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4195
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1147
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34278
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 587
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4195
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1147
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34278
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 587
Składniki
Śliwki drylujemy, kroimy na połówki. Piekarnik nagrzewamy, foremkę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, jajko i szybko zagniatamy. Ciasto wykładamy na przygotowaną foremkę.
Następnie wykładamy połówki śliwek, rozcięciem do góry jedna obok drugiej. Przygotowujemy kruszonkę: mąkę, masło, cukier, cukier wanilinowy i cynamon zagniatamy miedzy palcami na kruszonkę i posypujemy po śliwkach. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 35-40 minut.