Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy placek ze śliwkami i cynamonową kruszonką.
Śliwki drylujemy, kroimy na połówki. Piekarnik nagrzewamy, foremkę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, jajko i szybko zagniatamy. Ciasto wykładamy na przygotowaną foremkę.
Następnie wykładamy połówki śliwek, rozcięciem do góry jedna obok drugiej. Przygotowujemy kruszonkę: mąkę, masło, cukier, cukier wanilinowy i cynamon zagniatamy miedzy palcami na kruszonkę i posypujemy po śliwkach. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 35-40 minut.
Bardzo delikatny, mięciutki, błyskawiczny, siostrzyczka i tym razem nie zawio...
Odsłon: 28359
Ciasto Bajka siostry Anastazji zaskakuje swoim wyglądem i kolorystyką. Jest j...
Odsłon: 13491
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 116
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 49
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 60
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 93
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 37
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 116
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 49
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 60
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 93
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 37
Składniki
Śliwki drylujemy, kroimy na połówki. Piekarnik nagrzewamy, foremkę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, jajko i szybko zagniatamy. Ciasto wykładamy na przygotowaną foremkę.
Następnie wykładamy połówki śliwek, rozcięciem do góry jedna obok drugiej. Przygotowujemy kruszonkę: mąkę, masło, cukier, cukier wanilinowy i cynamon zagniatamy miedzy palcami na kruszonkę i posypujemy po śliwkach. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 35-40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Desery
Pomarańczowy obłoczek
Desery
Babka kawowa
Charlotte Royale
Charlotte Royale to niesamowity deser, który należy zachować na specjalne oka...
Odsłon: 24
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Pyszne i łatwe ciasto na biszkoptach o orzeźwiającym cytrynowym smaku.
Odsłon: 104