Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z mojego bloga www.qulinarny.blogspot.com
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
3 duże jajka zmiksowałam z 3/4 szklanki cukru na puszystą masę. Przesiałam do masy 1 szklankę mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki tortowej, budyń śmietankowy i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Powoli wlewałam 3/4 gorącej margaryny jednocześnie mieszając masę mikserem. Formę wysmarowałam margaryną, obsypałam bułką tartą i wlałam ciasto. Na wierzchu ułożyłam ćwiartki słodkich śliwek. Piekłam 33 minuty w 180 stopniach z termoobiegiem.