Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z mojego bloga www.qulinarny.blogspot.com
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 537
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 124
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 537
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 124
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Składniki
3 duże jajka zmiksowałam z 3/4 szklanki cukru na puszystą masę. Przesiałam do masy 1 szklankę mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki tortowej, budyń śmietankowy i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Powoli wlewałam 3/4 gorącej margaryny jednocześnie mieszając masę mikserem. Formę wysmarowałam margaryną, obsypałam bułką tartą i wlałam ciasto. Na wierzchu ułożyłam ćwiartki słodkich śliwek. Piekłam 33 minuty w 180 stopniach z termoobiegiem.