Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny placek ze śliwkami przygotowany na kefirze. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, nóż,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30495
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30495
Składniki
Czas przygotowania do 30 minut + czas pieczenia 50 - 60 minut. Szklanka o poj. 250 ml. Blaszka wielkości 36/ 25 cm.( może być mniejsza wtedy ciasto wyjdzie wyższe). Śliwki umyć osuszyć i przekroić na połówki usuwając pestki. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, miksując dolewać olej oraz maślankę. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście poukładać śliwki skórką do dołu. Z mąki , cukru i masła zagnieść kruszonkę. Następnie kruszonką posypać górę śliwek. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto gotowe do podania.