Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny placek ze śliwkami przygotowany na kefirze. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, nóż,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
Czas przygotowania do 30 minut + czas pieczenia 50 - 60 minut. Szklanka o poj. 250 ml. Blaszka wielkości 36/ 25 cm.( może być mniejsza wtedy ciasto wyjdzie wyższe). Śliwki umyć osuszyć i przekroić na połówki usuwając pestki. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, miksując dolewać olej oraz maślankę. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście poukładać śliwki skórką do dołu. Z mąki , cukru i masła zagnieść kruszonkę. Następnie kruszonką posypać górę śliwek. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto gotowe do podania.