Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13051
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3575
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4421
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13051
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3575
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4421
Składniki
Margarynę, wodę i cukier dać do rondla i podgrzewać mieszając, aby składniki się rozpuściły.( nie doprowadzać do wrzenia. Ostudzić.
Do wystudzonej masy dodać całe jaja, cukier waniliowy i śmietanę mieszając składniki mikserem. Na koniec wsypać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na prostokątną blachę i równomiernie rozłożyć śliwki (wciskać połówki pionowo w rzędach). Można posypać kruszonka. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo zrobić lukier. Smacznego!
Piec około 40 min w temp. 180 stopni.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo zrobić lukier.