Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta chyba specjalnie nie muszę polecać bo kto z nas nie lubi truskawek z bitą śmietaną na biszkopcie. Jakże klasyczne ciasto troszeczkę może zmodyfikowane przeze mnie, ale w smaku po prostu nieb dla podniebienia. I powiem wam szczerze że to chyba najszybciej znikające ciasto jakie zrobiłam na dużej blaszce.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę. Do masy kolejno dodajemy jajka.
Mąkę z proszkiem do pieczenia porcjami dodajemy do masy.
Na końcu dodajemy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 minut. Ciasto po upieczeniu odkładamy do wystygnięcia.
Truskawki dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Połowę truskawek kroimy w ćwiartki, a resztę na połówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym.
Połowę kremu rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.
Na śmietanie układamy pokrojone w ćwiartki truskawki. Truskawki smarujemy resztą kremu.
Na krem ponownie nakładamy truskawki pokrojone tym razem w połówki.
Całe ciasto posypujemy zmielonymi pistacjami.
Smacznego !!!
;-)))