Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta chyba specjalnie nie muszę polecać bo kto z nas nie lubi truskawek z bitą śmietaną na biszkopcie. Jakże klasyczne ciasto troszeczkę może zmodyfikowane przeze mnie, ale w smaku po prostu nieb dla podniebienia. I powiem wam szczerze że to chyba najszybciej znikające ciasto jakie zrobiłam na dużej blaszce.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11346
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11346
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 421
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę. Do masy kolejno dodajemy jajka.
Mąkę z proszkiem do pieczenia porcjami dodajemy do masy.
Na końcu dodajemy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 minut. Ciasto po upieczeniu odkładamy do wystygnięcia.
Truskawki dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Połowę truskawek kroimy w ćwiartki, a resztę na połówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym.
Połowę kremu rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.
Na śmietanie układamy pokrojone w ćwiartki truskawki. Truskawki smarujemy resztą kremu.
Na krem ponownie nakładamy truskawki pokrojone tym razem w połówki.
Całe ciasto posypujemy zmielonymi pistacjami.
Smacznego !!!
;-)))