Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta chyba specjalnie nie muszę polecać bo kto z nas nie lubi truskawek z bitą śmietaną na biszkopcie. Jakże klasyczne ciasto troszeczkę może zmodyfikowane przeze mnie, ale w smaku po prostu nieb dla podniebienia. I powiem wam szczerze że to chyba najszybciej znikające ciasto jakie zrobiłam na dużej blaszce.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21632
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21632
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę. Do masy kolejno dodajemy jajka.
Mąkę z proszkiem do pieczenia porcjami dodajemy do masy.
Na końcu dodajemy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 minut. Ciasto po upieczeniu odkładamy do wystygnięcia.
Truskawki dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Połowę truskawek kroimy w ćwiartki, a resztę na połówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym.
Połowę kremu rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.
Na śmietanie układamy pokrojone w ćwiartki truskawki. Truskawki smarujemy resztą kremu.
Na krem ponownie nakładamy truskawki pokrojone tym razem w połówki.
Całe ciasto posypujemy zmielonymi pistacjami.
Smacznego !!!
;-)))