Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 18942
Dodano: 13.05.2018
Odsłon: 1198
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę. Do masy kolejno dodajemy jajka.
Mąkę z proszkiem do pieczenia porcjami dodajemy do masy.
Na końcu dodajemy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 minut. Ciasto po upieczeniu odkładamy do wystygnięcia.
Truskawki dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Połowę truskawek kroimy w ćwiartki, a resztę na połówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym.
Połowę kremu rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.
Na śmietanie układamy pokrojone w ćwiartki truskawki. Truskawki smarujemy resztą kremu.
Na krem ponownie nakładamy truskawki pokrojone tym razem w połówki.
Całe ciasto posypujemy zmielonymi pistacjami.
Smacznego !!!
;-)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Maudie 14 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Nie kuś mnie kobieto!!!!!!!!!!! :)))) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 14 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Przepyszne! Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 13 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Cudowne! uwielbiam pore na ciasta owocowe! Odpowiedzi: 3 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz