Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smakołyku jest dziecinnie proste. Dwukolorowy placek zebra możecie zrobić w zaledwie kilka chwil. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Zawsze znika do ostatniego okruszka.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 993
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 993
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na szybkich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę partiami i ponownie ubijamy składniki. Dodajemy olej i wodę gazowaną.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i mieszamy.
Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Następnie przelewamy do formy naprzemiennie po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta. Robimy tak do momentu opróżnienia misek.
Placek Zebra pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-55 minut.