Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smakołyku jest dziecinnie proste. Dwukolorowy placek zebra możecie zrobić w zaledwie kilka chwil. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Zawsze znika do ostatniego okruszka.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na szybkich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę partiami i ponownie ubijamy składniki. Dodajemy olej i wodę gazowaną.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i mieszamy.
Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Następnie przelewamy do formy naprzemiennie po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta. Robimy tak do momentu opróżnienia misek.
Placek Zebra pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-55 minut.