Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placka z kiszoną kapustą"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35999
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 295
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35999
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 295
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Składniki
ok. 60 minut.
Kapustę drobno pokroić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski włożyć starte ziemniaki, pokrojoną kapustę, dodać mąkę ziemniaczaną, żółtko, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać.
Olej rozgrzać na dużej patelni, następnie zmniejszyć płomień i smażyć partiami niewielkie placuszki, z każdej strony po cztery minuty, tak aby nabrały złocistego koloru i stały się chrupiące. Lubią się przypalać, więc trzeba na to uważać!
Koperek umyć, osączyć i drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gorące placki podawać na ogrzanym talerzu, z plastrem wędzonego łososia i dużą łyżką śmietany posypanej pieprzem. Udekorować koperkiem.Źródło: Twoje Imperium