Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie dwóch najlepszych składników banana z masłem orzechowym, w formie placuszków na budyniu świetnie sprawdzi się jako sycący i pożywny deser lub śniadanie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 853
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 485
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 853
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 485
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, budyń, dodajemy pokrojonego banana i jajo (możecie dosłodzić wedle uznania). Wszystkie składniki mieszamy (ręcznie, blenderem ręcznym czy mikserem) stopniowo dolewając wody, aby powstała lejąca konsystencja.
Smażymy placki (ja robiłam to beztłuszczowo). Podajemy z masłem orzechowym (dodałam odrobinę wody, aby zrobić polewę) i posypujemy orzeszkami.