Do góry

Desery Przepis na:

Placki budyniowe z masłem orzechowym

Placki budyniowe z masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 1484

Dodano:

Odsłon: 765

Połączenie dwóch najlepszych składników banana z masłem orzechowym, w formie placuszków na budyniu świetnie sprawdzi się jako sycący i pożywny deser lub śniadanie.

Składniki

  • 60 g mąki jaglanej
  • 1 jajo
  • 30 g budyniu waniliowego lub innego smaku (u mnie proteinowy, bez cukru)
  • 80 g banana
  • woda
  • 2 łyżki masła orzechowego+parę orzeszków
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, budyń, dodajemy pokrojonego banana i jajo (możecie dosłodzić wedle uznania). Wszystkie składniki mieszamy (ręcznie, blenderem ręcznym czy mikserem) stopniowo dolewając wody, aby powstała lejąca konsystencja.

  2. Smażymy placki (ja robiłam to beztłuszczowo). Podajemy z masłem orzechowym (dodałam odrobinę wody, aby zrobić polewę) i posypujemy orzeszkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń