Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są puszyste i pyszne. Można je jeść posypane tylko cukrem pudrem, polane miodem albo syropem klonowym lub z ulubionymi dodatkami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 316
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1100
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 316
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1100
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier puder przełożyć do miski i wymieszać. Następnie dodać jajka, mleko, olej oraz puree. Całość dokładnie zmiksować. Placki smażyć z obu stron na złoty kolor, na średniej wielkości patelni bez dodatku tłuszczu.