Do góry

Desery Przepis na:

Placki dyniowe

Placki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 1783

Placki są puszyste i pyszne. Można je jeść posypane tylko cukrem pudrem, polane miodem albo syropem klonowym lub z ulubionymi dodatkami.

Składniki

  • mąka 2 szk,
  • jajka 2 szt,
  • mleko 1 i 1/2 szk,
  • puree z dyni 4 łyżki,
  • olej 4 łyżki,
  • cukier puder 1/4 szk,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • soda 1 łyżeczka,
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier puder przełożyć do miski i wymieszać. Następnie dodać jajka, mleko, olej oraz puree. Całość dokładnie zmiksować. Placki smażyć z obu stron na złoty kolor, na średniej wielkości patelni bez dodatku tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń