Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wersja placków z serem twarogowym i podanych z cukrem pudrem. Pochodzą z małopolski. Co ciekawe można spotkać się także z nazwą ,,mądrzyka''.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Twaróg zmielić i zmiksować. Mąkę przesiać. Jajka wbić do twarogu, dodać przesianą mąkę (w zależności od konsystencji twarogu ile ma wody) i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić, przelać do masy serowej i jeszcze raz wymieszać. Placki smażyć rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor, odsączać z nadmiaru tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego:)!