Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki twarogowe robię w różnych wersjach, bo są lubiane przez domowników. Tym razem placki twarogowe z bananem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 124
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31287
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 124
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31287
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, banana również rozgniatamy
Do sera i banana dodajemy jajka i dokładnie mieszamy
Dodajemy cukry, mąkę, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy. Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący nakładamy po łyżce ciasta na każdy placuszek. Placki nie mogą być za duże, bo będą się źle przewracać
Smażymy z każdej strony na złoty kolor
Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem. Możemy też je dodatkowo podać z sezonowymi owocami