Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki twarogowe robię w różnych wersjach, bo są lubiane przez domowników. Tym razem placki twarogowe z bananem.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 198
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 234
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 300
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 56
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 198
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 234
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 300
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 56
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, banana również rozgniatamy
Do sera i banana dodajemy jajka i dokładnie mieszamy
Dodajemy cukry, mąkę, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy. Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący nakładamy po łyżce ciasta na każdy placuszek. Placki nie mogą być za duże, bo będą się źle przewracać
Smażymy z każdej strony na złoty kolor
Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem. Możemy też je dodatkowo podać z sezonowymi owocami