Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z jabłek i ziemniaków"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 184
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 161
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 184
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 161
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć. Dwa jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce. Wymieszać z ziemniakami, dodać roztrzepane jajka, mąkę i szczyptę soli.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść porcje ciasta, lekko je spłaszczać. Smażyć z obu stron na rumiano.
Pozostałe jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z dodatkiem cukru. Placki smarować twarożkiem i uduszonymi jabłkami. Układać po kilka sztuk w „wieżyczki”, podawać.Źródło: Twoje Imperium