Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z truskawkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlej mleko i jogurt, zmiksuj na gładką masę. Ciasto powinno mieć gęstość tłustej śmietany.
Ciasto odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce. Przed smażeniem placków kilkakrotnie je wymieszaj.
Dużą łyżką wykładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką, smaż na złoty kolor. Usmażone placki trzymaj pod przykryciem.
Truskawki umyj, pokrój. Placki posyp cukrem pudrem, podawaj na ciepło z truskawkami i lodami waniliowymi.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień