Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki bananowe są idealne na szybki posiłek do śniadania, kolacji czy na deser, możne je podać z ulubionym dżemem, konfiturą, sokiem, syropem..........SMACZNEGO!!!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Składniki
Składniki temperatura pokojowa= dojrzałe, nie twarde banany rozgnieść widelcem na papkę z grudkami małymi.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia, cukier, sok z cytryny, jajka, mleko i łyżką połączyć składniki na nie za gęste ciasto.
Na patelni rozgrzać olej, dużą łyżką (2 łyżki na 1 placek) kłaść porcje ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony.
Usmażone partiami placki (wyszło 12 placków) odkładać na talerz.
Przed podaniem posmarować każdy placek konfiturą wiśniową lub jaką się lubi