Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki bananowe są mega szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować na śniadanie, obiad lub kolację. Będą też smacznym podwieczorkiem. Są też okazją do wykorzystania mocno dojrzałych bananów, których nikt nie ma ochoty już zjeść.
Bardzo aromatyczna zupa, lekko słodka dzięki dodatkowi mleka kokosowego i pas...
Odsłon: 132
To zdecydowanie najlepsze danie jakie zrobiłam od bardzo długiego czasu (a ta...
Odsłon: 62
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 172
Proste do przygotowania, sycące, pyszne ziemniaki zapiekane pod pierzynką z ż...
Odsłon: 2970
Tak przygotowana ryba jest zdrowa, bo niesmażona. Nadaje się na przystawkę or...
Odsłon: 178
Bardzo aromatyczna zupa, lekko słodka dzięki dodatkowi mleka kokosowego i pas...
Odsłon: 132
To zdecydowanie najlepsze danie jakie zrobiłam od bardzo długiego czasu (a ta...
Odsłon: 62
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 172
Proste do przygotowania, sycące, pyszne ziemniaki zapiekane pod pierzynką z ż...
Odsłon: 2970
Tak przygotowana ryba jest zdrowa, bo niesmażona. Nadaje się na przystawkę or...
Odsłon: 178
Składniki
Banany dokładnie rozgniatamy widelcem Dodajemy jajko i mieszamy
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek i cukier waniliowy. Mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach i mieszamy z ciastem
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i nakładamy ciasto na placuszki Smażymy z obu stron do zrumienienia
Podajemy z cukrem pudrem lub miodem i ewentualnie z sezonowymi owocami