Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki bananowe są mega szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować na śniadanie, obiad lub kolację. Będą też smacznym podwieczorkiem. Są też okazją do wykorzystania mocno dojrzałych bananów, których nikt nie ma ochoty już zjeść.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
Składniki
Banany dokładnie rozgniatamy widelcem Dodajemy jajko i mieszamy
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek i cukier waniliowy. Mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach i mieszamy z ciastem
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i nakładamy ciasto na placuszki Smażymy z obu stron do zrumienienia
Podajemy z cukrem pudrem lub miodem i ewentualnie z sezonowymi owocami