Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki dyniowo-kokosowe"
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36113
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 335
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36113
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 335
Składniki
Szalotki oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Miąższ dyni drobno pokrój i wymieszaj z wiórkami kokosowymi oraz szalotkami i czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Dodaj obie mąki, jajko i bułkę tartą. Posiekaj drobno 3/4 liści kolendry i również dodaj do masy dyniowej.
Wszystkie dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzej oliwę, uformuj z ciasta małe placuszki i smaż po 5 minut z obu stron.
Gotowe odsącz na papierowym ręczniku. Makaron ryżowy zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Następnie odcedź i podawaj z dyniowymi placuszkami udekorowanymi świeżymi liśćmi kolendry.Źródło: Na żywo