Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki dyniowo-kokosowe"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Szalotki oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Miąższ dyni drobno pokrój i wymieszaj z wiórkami kokosowymi oraz szalotkami i czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Dodaj obie mąki, jajko i bułkę tartą. Posiekaj drobno 3/4 liści kolendry i również dodaj do masy dyniowej.
Wszystkie dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzej oliwę, uformuj z ciasta małe placuszki i smaż po 5 minut z obu stron.
Gotowe odsącz na papierowym ręczniku. Makaron ryżowy zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Następnie odcedź i podawaj z dyniowymi placuszkami udekorowanymi świeżymi liśćmi kolendry.Źródło: Na żywo