Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam placuszki z banana, jabłka i dodatkowo borówek amerykańskich, a także bitej śmietany. Placuszki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.
patelnia, nóż, tarka, widelec, trzepaczka lub mikser,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21651
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 146
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 326
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21651
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 146
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 326
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Składniki
Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startego jabłka dodać rozdrobniony banan oraz jajko , a następnie maślankę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Połączyć z suchymi składnikami. Gdyby ciasto było zbyt luźne dodać więcej mąki, a gdyby było za gęste to dodać maślanki. Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, nakładaj ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np. ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.