Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam placuszki z banana, jabłka i dodatkowo borówek amerykańskich, a także bitej śmietany. Placuszki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.
patelnia, nóż, tarka, widelec, trzepaczka lub mikser,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11666
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1264
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12272
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2933
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11666
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1264
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12272
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2933
Składniki
Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startego jabłka dodać rozdrobniony banan oraz jajko , a następnie maślankę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Połączyć z suchymi składnikami. Gdyby ciasto było zbyt luźne dodać więcej mąki, a gdyby było za gęste to dodać maślanki. Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, nakładaj ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np. ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.