Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam placuszki z banana, jabłka i dodatkowo borówek amerykańskich, a także bitej śmietany. Placuszki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.
patelnia, nóż, tarka, widelec, trzepaczka lub mikser,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10434
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6020
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10434
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6020
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Składniki
Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startego jabłka dodać rozdrobniony banan oraz jajko , a następnie maślankę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Połączyć z suchymi składnikami. Gdyby ciasto było zbyt luźne dodać więcej mąki, a gdyby było za gęste to dodać maślanki. Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, nakładaj ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np. ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.