Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam placuszki z banana, jabłka i dodatkowo borówek amerykańskich, a także bitej śmietany. Placuszki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.
patelnia, nóż, tarka, widelec, trzepaczka lub mikser,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startego jabłka dodać rozdrobniony banan oraz jajko , a następnie maślankę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Połączyć z suchymi składnikami. Gdyby ciasto było zbyt luźne dodać więcej mąki, a gdyby było za gęste to dodać maślanki. Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, nakładaj ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np. ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.