Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste w środku, chrupiące z wierzchu, słodkie placuszki z twarożku i owoców sezonowych. Doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1981
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3956
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3861
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1981
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3956
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3861
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser rozgniatamy widelcem i łączymy z mlekiem, żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia oraz mąką. Ubijamy całość mikserem do połączenia składników. Na koniec dodajemy do masy serowej porcjami pianę z białek i delikatnie łączymy całość łyżką.
Wsypujemy borówki. Masa jest bardzo gęsta.
Na patelni rozgrzewamy olej (sporą ilość). Nakładamy czubatą łyżkę masy serowej, lekko rozpłaszczamy i smażymy na umiarkowanym ogniu na rumiano z obu stron. Placuszki mogą lekko przywierać (mają w sobie dużo cukru), dlatego podważamy je łopatką energicznym ruchem i przewracamy szybko na drugą stronę.
Rumiane placuszki układamy na talerzach i posypujemy cukrem pudrem. Placuszki serowe z borówkami gotowe !