Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste w środku, chrupiące z wierzchu, słodkie placuszki z twarożku i owoców sezonowych. Doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 886
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2761
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 886
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2761
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3270
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser rozgniatamy widelcem i łączymy z mlekiem, żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia oraz mąką. Ubijamy całość mikserem do połączenia składników. Na koniec dodajemy do masy serowej porcjami pianę z białek i delikatnie łączymy całość łyżką.
Wsypujemy borówki. Masa jest bardzo gęsta.
Na patelni rozgrzewamy olej (sporą ilość). Nakładamy czubatą łyżkę masy serowej, lekko rozpłaszczamy i smażymy na umiarkowanym ogniu na rumiano z obu stron. Placuszki mogą lekko przywierać (mają w sobie dużo cukru), dlatego podważamy je łopatką energicznym ruchem i przewracamy szybko na drugą stronę.
Rumiane placuszki układamy na talerzach i posypujemy cukrem pudrem. Placuszki serowe z borówkami gotowe !