Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placuszki twarogowe zostały przegotowane ze względu na kończącą się datę sera. Placuszki szybkie i proste w przygotowaniu. Bardzo smaczne i sycące. Sprawdzą się jako deser i na śniadanie. Polecam.
miska, trzepaczka lub mikser, drewniana łyżka, patelnia, nóź,
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 978
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 978
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Składniki
Do miski dodać oba sery, żółtka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć lub zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Placki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju . Smażyć na małym ogniu na złoty, rumiany kolor. Po usmażeniu polać syropem klonowym i posypać borówką amerykańską. Smacznego Rada; Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Gdyby wyszło za rzadkie dodać mąki.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto gotowe do smażenia.
Placuszki gotowe do podania.