Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z cukinii"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3611
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3611
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o gru bych oczkach. Posyp solą i od staw, by puściła sok. Odlej go.
Filet pokrój w drobną kostkę, przypraw solą i pieprzem. Groszek ugotuj i ostudź.
Połącz przygotowane . Dodaj posiekaną cebulę, mąkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż z obu stron uformowane placuszki. Serwuj np. z jogurtem.
60 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 280
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV