Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi drodzy zapraszam na pyszne placuszki, które możecie przygotować z dwóch składników.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Do misy blendera zakładam mieszadło do ubijania piany. Banana rozgniatam widelcem. Białko oddzielam od łóżka i wlewam do misy. Ubijam na prędkości 7 przez 4 minuty. Do białka dodaję żółtka i banana. Uruchomiam program 1 przez 30 sekund. Na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym smażę placuszki. Przy pomocy dużej łyżki do zupy wylewam porcje na placuszki. Na średnim ogniu smażę około 2-3 minuty do zarumienia. Po tym czasie delikatnie przekładam na drugą stronę i Smazę około 1-2 minuty. Placuszki podaję z owocami i miętą.