Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki przygotowane na prośbę wnuków. Placuszki wyszły bardzo smaczne wzbogacone o owoce i bitą śmietanę którą moje wnuki uwielbiają.
miska, mikser, łyżka, patelnia, nóż,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Składniki
Ser utrzeć z jajkami , cukrem i cukrem waniliowym oraz mlekiem. Do sera przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać mikserem do połączenia składników. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor nie za duże placuszki. Podawać z ulubionymi owocami ( u mnie borówka amerykańska i banany) oraz z świeżo ubitą śmietaną 30 %. Część placuszków podałam z borówką amerykańską i bitą śmietaną, polałam syropem klonowym. Smacznego.
Placuszki z owocami, bitą śmietaną i syropem klonowym.
Placuszki gotowe do podania.