Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu placuszki z serkiem wiejskim i rodzynkami, idealne na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1055
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 978
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1055
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 978
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj cukier i cukier waniliowy, ubij na puszystą masę. Następnie dodaj serek wiejski oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj dodaj rodzynki. Odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj małe porcję ciasta i smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmij na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki posyp cukrem pudrem. Możesz podawać z ulubionymi dodatkami np.dżemem , bitą śmietaną lub sosem czekoladowym. Smacznego.