Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu placuszki z serkiem wiejskim i rodzynkami, idealne na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 125
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 170
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 125
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 170
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj cukier i cukier waniliowy, ubij na puszystą masę. Następnie dodaj serek wiejski oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj dodaj rodzynki. Odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj małe porcję ciasta i smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmij na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki posyp cukrem pudrem. Możesz podawać z ulubionymi dodatkami np.dżemem , bitą śmietaną lub sosem czekoladowym. Smacznego.