Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu placuszki z serkiem wiejskim i rodzynkami, idealne na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj cukier i cukier waniliowy, ubij na puszystą masę. Następnie dodaj serek wiejski oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj dodaj rodzynki. Odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj małe porcję ciasta i smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmij na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki posyp cukrem pudrem. Możesz podawać z ulubionymi dodatkami np.dżemem , bitą śmietaną lub sosem czekoladowym. Smacznego.