Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 397 odcinka programu Ewa gotuje.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 62
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 62
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Składniki
Płatki owsiane lub orkiszowe przełożyć do garnka. Zalać mlekiem migdałowym. Posolić i ugotować. Gdy zgęstnieją, odstawić do wystudzenia.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Maliny i jeżyny przełożyć do miseczek. Posłodzić ksylitolem i lekko rozgnieść. Dosypać nasiona chia i wymieszać.
Złożyć deser. Do słoiczków nałożyć jeżyny, następnie płatki na mleku oraz maliny. Na owoce dać kolejną porcję płatków. Posypać borówkami i płatkami migdałowymi.