Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3566
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3566
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Margarynę, mąkę, żółtka, pół szkl. cukru, proszek do pieczenia, śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części do jednej dać kakao przesiane (niekoniecznie) i schłodzić w zamrażarce 2 części.
Białym wyłożyć blachę na to dać owoce. Jeśli robię z jabłek daję jeszcze cynamon, albo mieszam z jabłkami albo posypuje na brytfance jak kto woli. Jeśli robię ze śliwek kładę skórką do dołu.. Pod owocami można podsypać odrobiną bułki tartej aby ciasto nie było za bardzo wilgotne.
Owoce przytrzeć ciemnym ciastem lub 2 częścią białego.
Białka ubić na sztywno dodać kisiel i szkl. cukru wymiksować i wylać na ciemne ciasto przytrzeć jasnym.
Piec w piekarniku 40 minut na ok 180 stopniach w termoobiegu. Sprawdzam zapałka..
SMACZNEGO!