Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pleśniak tym razem z rabarbarem super połączenie smaków polecam.
Pierwszy raz w życiu gotowałam ogon wołowy i muszę przyznać, że potrawka z ni...
Odsłon: 48
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszny i prosty w przygotowaniu....
Odsłon: 36
Nasze obietnice wybitnego smaku tego dania nie mają nic wspólnego z obietnica...
Odsłon: 938
Pierwszy raz w życiu gotowałam ogon wołowy i muszę przyznać, że potrawka z ni...
Odsłon: 48
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszny i prosty w przygotowaniu....
Odsłon: 36
Nasze obietnice wybitnego smaku tego dania nie mają nic wspólnego z obietnica...
Odsłon: 938
Składniki
Mąkę daję do miski do niej żóltka ,cukier ,proszek do pieczenia miękką margarynę i zagniatam ciasto które dzielę na 3 części do 1 daję kakao.
Rabarbar obieram kroję drobno i zasypuję cukrem i wykładam na ciasto w formie do pieczenia ,
Ubijam białka z odrobiną soli i po woli dojdę partiami cukier i ubijam sztywną pianę a na końcu kisiel .
Piane wkładam na rabarbar i skubie na wierch 3 kawałek ciasta ,
Ciasto piekle w 200 stopniach 35 minut na środku piekarnika gotowe posapuje cukrem pudrem blaszka 28 cm .dokładne w wykonanie w filmie zapraszam i smacznego .