Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto a dodatek wiśni sprawia,że jest jeszcze smaczniejsze i wilgotniejsze
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 162
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21569
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 130
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 162
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21569
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 130
Składniki
Masło posiekać z mąką zmieszaną z proszkiem i solą,trzema łyżkami cukru i żółtkami.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 kule (jedną trochę większą a dwie mniejsze). Jedną z mniejszych kul zagnieść z kakao.Każdą kulę owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min lub na całą noc do lodówki.
Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru.Większą kulę jasną zetrzeć na tarce na grubych oczkach i wyłożyć równomiernie na blachę (u mnie wymiary 25x30),na startym cieście rozłożyć warstwę dżemu a na dżem poukładać wiśnie.Na wiśnie zetrzeć kulę ciasta ciemnego z kakao,pokryć pianą z białek a na pianę zetrzeć kulę ciasta jasnego.Piec ok 40-45 min w temp.180 st,smacznego:)