Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam deser, w którym znajdziesz i słodkie i kwaśne smaki. Danie może z powodzeniem zastąpić kolację z uwagi na to, że jest dosyć syte.
dwie patelnie
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 372
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 372
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Składniki
1. Banany należy obrać, usunąć nitkowate włókna i przekroić wzdłuż. 2. Wycisnąć sok z pomarańczy i cytryny.
1. Rozgrzać masło na patelni i usmażyć banany aż do zarumienia z jednej i z drugiej strony. Uważać przy odkręcaniu, ponieważ smażone banany są bardzo delikatne.
1. Po obróceniu bananów posypać je cukrem, zalać sokiem z owoców, dodać goździki i rodzynki. Te czynności robimy już na mniejszym ogniu. 2. Podgrzewać całość aż do zagotowania.
1. Na oddzielnej patelni podgrzać rum, zapalić i płonącym polać banany. Gotowe! Smacznego! :)