Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam deser, w którym znajdziesz i słodkie i kwaśne smaki. Danie może z powodzeniem zastąpić kolację z uwagi na to, że jest dosyć syte.
dwie patelnie
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 355
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 761
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 355
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 761
Składniki
1. Banany należy obrać, usunąć nitkowate włókna i przekroić wzdłuż. 2. Wycisnąć sok z pomarańczy i cytryny.
1. Rozgrzać masło na patelni i usmażyć banany aż do zarumienia z jednej i z drugiej strony. Uważać przy odkręcaniu, ponieważ smażone banany są bardzo delikatne.
1. Po obróceniu bananów posypać je cukrem, zalać sokiem z owoców, dodać goździki i rodzynki. Te czynności robimy już na mniejszym ogniu. 2. Podgrzewać całość aż do zagotowania.
1. Na oddzielnej patelni podgrzać rum, zapalić i płonącym polać banany. Gotowe! Smacznego! :)