Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe orzeźwiające ciasto bez wysiłku przygotuje nawet początkujący kucharz.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7749
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1129
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7749
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1129
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
Składniki
Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem, zalać sokiem, gotować do miękkości. Wyjąć 5-6 kawałków rabarbaru. Do reszty wsypać obie galaretki, zmiksować, 2-3 łyżki zmieszać z odłożonym rabarbarem, resztę przestudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, zalać tężejącą masą rabarbarową. Wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dosypać cukier puder, dodać kilka kropelek aromatu i koniak. Krem rozmieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wylać na masę rabarbarową, w kremie łyżką porobi- równomierne zagłębienia( niby fale), w nie włożyć pozostawiony rabarbar. Wystudzić.