Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 02.02.2009
Odsłon: 15085
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem, zalać sokiem, gotować do miękkości. Wyjąć 5-6 kawałków rabarbaru. Do reszty wsypać obie galaretki, zmiksować, 2-3 łyżki zmieszać z odłożonym rabarbarem, resztę przestudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, zalać tężejącą masą rabarbarową. Wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dosypać cukier puder, dodać kilka kropelek aromatu i koniak. Krem rozmieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wylać na masę rabarbarową, w kremie łyżką porobi- równomierne zagłębienia( niby fale), w nie włożyć pozostawiony rabarbar. Wystudzić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

JagaMasz 17 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Juz sie nie moge doczekac na wiosne i swiezutki rabarbar... :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mulinkaka 02 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
musi być pyszne, uwielbiam rabarbar i bitą śmietanę ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz