Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe orzeźwiające ciasto bez wysiłku przygotuje nawet początkujący kucharz.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 94
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1246
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15509
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 94
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1246
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15509
Składniki
Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem, zalać sokiem, gotować do miękkości. Wyjąć 5-6 kawałków rabarbaru. Do reszty wsypać obie galaretki, zmiksować, 2-3 łyżki zmieszać z odłożonym rabarbarem, resztę przestudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, zalać tężejącą masą rabarbarową. Wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dosypać cukier puder, dodać kilka kropelek aromatu i koniak. Krem rozmieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wylać na masę rabarbarową, w kremie łyżką porobi- równomierne zagłębienia( niby fale), w nie włożyć pozostawiony rabarbar. Wystudzić.