Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe orzeźwiające ciasto bez wysiłku przygotuje nawet początkujący kucharz.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
Składniki
Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem, zalać sokiem, gotować do miękkości. Wyjąć 5-6 kawałków rabarbaru. Do reszty wsypać obie galaretki, zmiksować, 2-3 łyżki zmieszać z odłożonym rabarbarem, resztę przestudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, zalać tężejącą masą rabarbarową. Wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dosypać cukier puder, dodać kilka kropelek aromatu i koniak. Krem rozmieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wylać na masę rabarbarową, w kremie łyżką porobi- równomierne zagłębienia( niby fale), w nie włożyć pozostawiony rabarbar. Wystudzić.