Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe orzeźwiające ciasto bez wysiłku przygotuje nawet początkujący kucharz.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1293
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1216
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1293
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1216
Składniki
Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem, zalać sokiem, gotować do miękkości. Wyjąć 5-6 kawałków rabarbaru. Do reszty wsypać obie galaretki, zmiksować, 2-3 łyżki zmieszać z odłożonym rabarbarem, resztę przestudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, zalać tężejącą masą rabarbarową. Wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dosypać cukier puder, dodać kilka kropelek aromatu i koniak. Krem rozmieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wylać na masę rabarbarową, w kremie łyżką porobi- równomierne zagłębienia( niby fale), w nie włożyć pozostawiony rabarbar. Wystudzić.