Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pokusa kawowo-ciasteczkowa"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
Banany obierz, rozgnieć dokładnie widelcem. Dodaj 2 łyżeczki cynamonu, cukier brązowy i waniliowy, miód, olej, szczyptę soli i kawę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Nie przerywając ucierania, dodawaj porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlewaj mleko sojowe (100 ml). Wsyp posiekane orzeszki ziemne i 10 dag pokruszonych ciastek.
Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia (ew. posmaruj masłem i wysyp tartą bułką). Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz ok. 30 min. Formę z upieczonym ciastem przełóż na kratkę kuchenną i wystudź.
Pozostałe mleko sojowe podgrzej w rondelku, rozpuść w nim cukier puder. Dodaj masło orzechowe i resztę cynamonu. Podgrzewaj, aż masa zrobi się jednolita. Zdejmij obręcz z tortownicy i posmaruj placek polewą, nim stężeje. Przed podaniem ciasto udekoruj ciastkami i ew. plasterkami banana (skropionymi sokiem z cytryny).Źródło: Tina