Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polewa z kakao i sokiem z cytryny, prosta w przygotowaniu i nadająca się do ciast i różnego rodzaju deserów , jak również lodów. Polecam
garnek, łyżka, szklanka,
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Polewa 1. Masło przełożyć do rondla całkowicie rozpuścić, mieszając dodawać cukier podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wlać 3 łyżki mleka wymieszać. Zdjąć z ognia dodać kakao i ponownie dokładnie wymieszać. Opcjonalnie dodać sok z cytryny. Polewa gotowa. Polewa 2 . Margaryna , woda oraz cukier podgrzać do rozpuszczenia cukru, dodać kakao wymieszać i chwilę pogotować. Odstawić do przechłodzenia. Do przechłodzonej polewy dodać żółtko i dobrze wymieszać . Opcjonalnie dodać kilka łyżek soku z cytryny. Smacznego
Polewa gotowa. Smacznego