Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na deser.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8381
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2918
Polecam.
Odsłon: 1627
Polecam.
Odsłon: 475
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8381
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2918
Polecam.
Odsłon: 1627
Polecam.
Odsłon: 475
Składniki
Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry. Żółtka oddzielić, białka ubić na sztywną pianę. Dodać roztrzepane żółtka i mąkę. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. W cieście maczać krążki pomarańczy i kłaść je na patelnię, na dobrze rozgrzany tłuszcz. Podawać gorące, posypane cukrem. Pomarańcze można zastąpić ananasami, gruszkami lub jabłkami.