Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem pistacji i migdałów! Wylizany talerz gwarantowany. ;)
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1012
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2754
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38736
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1012
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2754
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38736
Składniki
Migdały oraz pistacje drobno posiekać.
Pomarańcze obrać. Pokroić na ćwiartki i odkroić białe błonki. Ułożyć słoneczka na talerzach.
Na ciepłą, suchą patelnię wsypać cukier. Smażyć do rozpuszczenia i zarumienienia. Dodać posiekane migdały i pistacje, zamieszać. Podlać śmietanką i zagotować. Polać sosem pomarańcze. Smacznego! :)