Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem pistacji i migdałów! Wylizany talerz gwarantowany. ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Migdały oraz pistacje drobno posiekać.
Pomarańcze obrać. Pokroić na ćwiartki i odkroić białe błonki. Ułożyć słoneczka na talerzach.
Na ciepłą, suchą patelnię wsypać cukier. Smażyć do rozpuszczenia i zarumienienia. Dodać posiekane migdały i pistacje, zamieszać. Podlać śmietanką i zagotować. Polać sosem pomarańcze. Smacznego! :)