Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem pistacji i migdałów! Wylizany talerz gwarantowany. ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414076
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414076
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Składniki
Migdały oraz pistacje drobno posiekać.
Pomarańcze obrać. Pokroić na ćwiartki i odkroić białe błonki. Ułożyć słoneczka na talerzach.
Na ciepłą, suchą patelnię wsypać cukier. Smażyć do rozpuszczenia i zarumienienia. Dodać posiekane migdały i pistacje, zamieszać. Podlać śmietanką i zagotować. Polać sosem pomarańcze. Smacznego! :)