Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem pistacji i migdałów! Wylizany talerz gwarantowany. ;)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Składniki
Migdały oraz pistacje drobno posiekać.
Pomarańcze obrać. Pokroić na ćwiartki i odkroić białe błonki. Ułożyć słoneczka na talerzach.
Na ciepłą, suchą patelnię wsypać cukier. Smażyć do rozpuszczenia i zarumienienia. Dodać posiekane migdały i pistacje, zamieszać. Podlać śmietanką i zagotować. Polać sosem pomarańcze. Smacznego! :)