Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smakoszom pomarańczy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4436
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1420
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4436
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1420
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Składniki
Wykonanie deserków; Do garnka wlewamy sok, śmietanę i cukier. Grzejemy do momentu, aż cukier się rozpuści. W miedzy czasie żelatynę zalewamy trzema łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na kilka minut, aż napęcznieje. Po tym czasie do pęczniejącej żelatyny wlewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy. Rozpuszczoną żelatynę należy wlać do masy śmietanowej z sokiem. Dokładnie mieszamy i wlewamy do specjalnych pojemniczków. Bardzo ważne jest aby żelatynę wlać do jeszcze dobrze ciepłej masy.