Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smakoszom pomarańczy.
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 393
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 811
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 393
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 811
Składniki
Wykonanie deserków; Do garnka wlewamy sok, śmietanę i cukier. Grzejemy do momentu, aż cukier się rozpuści. W miedzy czasie żelatynę zalewamy trzema łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na kilka minut, aż napęcznieje. Po tym czasie do pęczniejącej żelatyny wlewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy. Rozpuszczoną żelatynę należy wlać do masy śmietanowej z sokiem. Dokładnie mieszamy i wlewamy do specjalnych pojemniczków. Bardzo ważne jest aby żelatynę wlać do jeszcze dobrze ciepłej masy.