Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z dodatkiem purre z dyni i pomarańczą mają piękny słoneczny kolor, są aromatyczne i bardzo smaczne.
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 46
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 959
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 46
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 959
Składniki
Dynię oczyścić z nasion, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować, ostudzić.
Masło rozpuścić, przestudzić. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości. Dodać pure z dyni, sok z pomarańczy, zmiksować. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i otartą skórkę z pomarańczy. Dokładnie wymieszać.
Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek z dodatkiem szczypty soli.
Ciasto wyłożyć do przygotowanych foremek. Na wierzch ułożyć po kawałeczku oczyszczonej pomarańczy.
Piec w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut w temp 180 stopni. Upieczone babeczki oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić według swojego uznania.