Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomarańczowe pierniczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Masło, miód i cukier puder mieszając rozpuść. Ostudź. Mąkę wymieszaj z sodą i cynamonem, wbij jajko, dodaj skórkę z pomarańczy, wlej masę miodową, wymieszaj.
Zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią, włóż na pół godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm. Foremkami wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, piecz 20 min w temp. 160°C.
Białko ubij z cukrem pudrem. Podziel na części, wymieszaj z barwnikami. Udekoruj pierniki.Źródło: Chwila dla Ciebie