Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowy obłoczek to połączenie lekkości i puszystości z wyśmienitym, pomarańczowym akcentem. Ciasto nie wymaga wiele pracy, a w efekcie otrzymujesz wspaniały deser, idealny na upalne dni.
Wykonaj biszkopt. Oddziel białka od żółtek i wbij do miski. Ubij białka na sztywną pianę, dodając cukier oraz żółtka. Zmniejsz obroty miksera i dodaj olej oraz mąkę. Wlej biszkopt do blaszki (25 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 20 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i wystudź.
W międzyczasie rozpuść żelatynę w 80 ml wrzątku oraz galaretkę w 250 ml gorącej wody. Odstaw do przestygnięcia.
W dużej misce utrzyj serek z cukrem i delikatnie połącz z ubitą w drugiej misce zimną śmietaną. Dodaj stężałą żelatynę i dokładnie wymieszaj. Wylej masę serową na biszkopt i wstaw do lodówki.
Obierz pomarańcze i usuń wszystkie błonki, aby pozostały czyste cząstki miąższu, następnie przełóż do garnka. Wyciśnij sok z 3 pomarańczy i także przelej do garnka. Zagotuj owoce i gotuj kilka minut, mieszając od czasu do czasu, aby pomarańcze się rozdrobniły, a konsystencja zaczęła przypominać konfiturę. Powoli wsypuj proszek galaretki i szybko wymieszaj, by nie powstały grudki. Wyłóż pomarańczowy mus na sernik, wyrównaj powierzchnię i schładzaj w lodówce kilka godzin. Udekoruj cukrem kryształem i plasterkami pomarańczy. Podawaj w towarzystwie ulubionej kawy lub szklanki lemoniady.
Pachnący pomarańczami i czekoladą, idealny smak zbliżających się świąt.
Odsłon: 11210
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 102
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587737
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 102
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587737
Składniki
Wykonaj biszkopt. Oddziel białka od żółtek i wbij do miski. Ubij białka na sztywną pianę, dodając cukier oraz żółtka. Zmniejsz obroty miksera i dodaj olej oraz mąkę. Wlej biszkopt do blaszki (25 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 20 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i wystudź.
W międzyczasie rozpuść żelatynę w 80 ml wrzątku oraz galaretkę w 250 ml gorącej wody. Odstaw do przestygnięcia.
W dużej misce utrzyj serek z cukrem i delikatnie połącz z ubitą w drugiej misce zimną śmietaną. Dodaj stężałą żelatynę i dokładnie wymieszaj. Wylej masę serową na biszkopt i wstaw do lodówki.
Obierz pomarańcze i usuń wszystkie błonki, aby pozostały czyste cząstki miąższu, następnie przełóż do garnka. Wyciśnij sok z 3 pomarańczy i także przelej do garnka. Zagotuj owoce i gotuj kilka minut, mieszając od czasu do czasu, aby pomarańcze się rozdrobniły, a konsystencja zaczęła przypominać konfiturę. Powoli wsypuj proszek galaretki i szybko wymieszaj, by nie powstały grudki. Wyłóż pomarańczowy mus na sernik, wyrównaj powierzchnię i schładzaj w lodówce kilka godzin. Udekoruj cukrem kryształem i plasterkami pomarańczy. Podawaj w towarzystwie ulubionej kawy lub szklanki lemoniady.
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 183
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1619