Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorki po krakowsku"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3609
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3609
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Pomidory umyj, przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż, uważając przy tym, aby nie uszkodzić ścianek. Połówki pomidorów posól w środku. Postaw je odwrócone do góry dnem na kratce kuchennej. Poczekaj, aż wycieknie sok.
Kaszę ugotuj na sypko w posolonym wrzątku. Odcedź, osącz, przestudź. Pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Zioła opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek. Kilka listków bazylii odłóż do dekoracji, resztę posiekaj.
Kaszę wymieszaj z ziołami oraz pestkami słonecznika. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połącz z oliwą i nałóż do wydrążonych pomidorów. Postaw je na talerzykach. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Tina