Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie dobry. Lekko wilgotny piernik z orzechami, przełożony masą serową.
Blaszka keksówka ok. 30 cm.
Formę wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem.
Orzechy posiekaj.
Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką.
Dodaj posiekane orzechy, wymieszaj.
Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę.
Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Masa.
Schłodzone serki wymieszaj z cukrem.
Przestudzone ciasto przetnij wzdłuż na pół i odkrój ewentualne nierówności.
Masą przełóż ciasto, wstaw do lodówki.
Polewa.
Czekoladę rozpuść z oliwą ( nie dopuszczaj do zagotowania ).
Lekko ciepłą polewą polej piernik.
Udekoruj jagodami goji, które krótko moczymy w ciepłej wodzie i osączamy.
Piernik to jedno z moich ulubionych ciast. W pierniku lubię jego zapach i sma...
Odsłon: 1634
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 456
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 456
Składniki
Blaszka keksówka ok. 30 cm. Formę wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem. Orzechy posiekaj. Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką. Dodaj posiekane orzechy, wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę. Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Masa. Schłodzone serki wymieszaj z cukrem. Przestudzone ciasto przetnij wzdłuż na pół i odkrój ewentualne nierówności. Masą przełóż ciasto, wstaw do lodówki.
Polewa. Czekoladę rozpuść z oliwą ( nie dopuszczaj do zagotowania ). Lekko ciepłą polewą polej piernik. Udekoruj jagodami goji, które krótko moczymy w ciepłej wodzie i osączamy.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 154