Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie dobry. Lekko wilgotny piernik z orzechami, przełożony masą serową.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Składniki
Blaszka keksówka ok. 30 cm. Formę wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem. Orzechy posiekaj. Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką. Dodaj posiekane orzechy, wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę. Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Masa. Schłodzone serki wymieszaj z cukrem. Przestudzone ciasto przetnij wzdłuż na pół i odkrój ewentualne nierówności. Masą przełóż ciasto, wstaw do lodówki.
Polewa. Czekoladę rozpuść z oliwą ( nie dopuszczaj do zagotowania ). Lekko ciepłą polewą polej piernik. Udekoruj jagodami goji, które krótko moczymy w ciepłej wodzie i osączamy.