Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory faszerowane mięsem mielonym"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Składniki
Pomidory umyj, zetnij z nich górę, delikatnie wyjmij środek łyżką. Na rozgrzanym oleju podduś posiekaną w kostkę cebulę, dodaj mięso mielone, przypraw je solą i pieprzem, smaż 15 minut.
Kaszę kuskus wsyp do miseczki, zalej połową szklanki wrzącej wody, dodaj do niej szafran, odstaw na 5 minut. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Gotowe mięso połącz z kaszą kuskus i startym żółtym serem. Małą łyżeczką nakładaj farsz do wydrążonych pomidorów, delikatnie go ugniatając. Przykryj odciętym wcześniej wierzchem.
Pomidory układaj w naczyniu żaroodpornym, wlej olej, kilka łyżek wody. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Podawaj z pieczywem i sałatą.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień