Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe kakaowo-makowo-kokosowe z masą budyniową
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1318
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 355
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1318
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 355
Składniki
CIASTO: Białka ubić na sztywno z cukrem. Mieszając, dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziej na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do ostatniej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao, masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 stopni przez 45 min i ostudź.
MASA: Przygotuj budyń z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie, zmiksuj go z masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto na pół, nasącz dowolnym alkoholem, posmaruj połową masy, przykryj drugim plackiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy. Udekoruj owocami i orzechami.