Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, kruchuteńkie ciasteczka. Nie wiem dlaczego nie zrobiłam ich wcześniej :) są pyszne i tak ładnie wyglądają.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy z masłem w miseczce nad parą. Jajka miksujemy z cukrem aż zbieleją, wlewamy wystudzoną masę czekoladową i miksujemy chwilę. Dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę by stwardniało. Ja wstawiłam na 20 minut do zamrażalki. Z ciasta robimy kulki o wielkości orzecha włoskiego, ja robiłam mniejsze by ciasteczek było więcej. Kulki obtaczamy porządnie w cukrze pudrze i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut w 170 stopniach. Mi wyszło około 80 niewielkich ciasteczek. SMACZNEGO