Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pachnące cynamonem i cytryną. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117176
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8066
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1688
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117176
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8066
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1688
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Składniki
Z podanych składników upieczesz 20 ciastek. Do miski wsypać mąkę i połowę mleka, dokładnie wymieszać przy pomocy trzepaczki. Pozostałą część mleka gotujemy ze skórką z cytryny i cynamonem. Do wody wsypujemy cukier i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Masy z mleka mieszamy ze sobą, uprzednio usuwając skórkę z cytryny. Małym strumieniem wlewamy rozpuszczony z wodą cukier, cały czas mieszając. Kiedy masa ostygnie, wrzucamy żółtka, mieszamy. W między czasie nastawiamy piekarnik góra-dół do 220 * Ciasto francuskie kroimy w rulony, czyli nie rozwijamy go uprzednio, Na 20-24 kawałki. Ciastem wyklejamy silikonowe foremki do babeczek. Do środka wlewamy masę. Masa podczas pieczenia rośnie, więc należy zachować od góry miejsce. Ciasteczka pieczemy 17-18 minut. Smacznego.