Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pory pieczone w całości"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3427
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3427
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Pory dokładnie umyj, przytnij brzydkie końcówki liści i usuń pierwszą wierzchnią warstwę.
Zagotuj w garnku wodę i lekko posól. Blanszuj pory we wrzątku ok. 3 min. Wyjmij i dokładnie osusz.
Pory wymieszaj z oliwą, posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, dopraw solą i pieprzem i piecz 10-15 min w 200oC. Przed podaniem posyp parmezanem.Źródło: Takie jest życie