Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Porzeczkowy przekładaniec"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 192
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5161
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 363
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 80
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 192
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5161
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 363
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 80
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz. Kilka gałązek odłóż do dekoracji, resztę oderwij od gałązek. Masło utrzyj z solą i 45 dag cukru na puszystą masę. Potem kolejno domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko. Dodaj porzeczki. Dobrze wymieszaj ciasto łyżką.
Blachę (34 x 40 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 35 minut. Ciasto wystudź na kratce kuchennej. Potnij na 6 równych pasków o wymiarach 11 x 20 cm każdy.
Paski ciasta posmaruj dżemem porzeczkowym, ułóż jeden na drugim. Lekko dociśnij. Wstaw do lodówki na godzinę. Twaróg utrzyj ze śmietaną oraz cukrem pudrem. Wierzch i boki ciasta posmaruj przygotowanym kremem. Odłożone porzeczki skrop syropem cukrowym i oprósz resztą cukru. Udekoruj nimi gotowe ciasto.
ok. 1 godziny. Chłodzenie ok. 1 godziny. 1 porcja 620 kcal.Źródło: Tina