Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pożywny i zdrowy zestaw śniadaniowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 667
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 667
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Bułki (z makiem, dynią słonecznikiem lub innymi ziarnami) przekrój na połówki. Plasterki szynki wykrój tak, by nie wystawały poza bułki (najlepiej kup wędlinę w okrągłych plasterkach).
Biały ser typu włoskiego (np. capri lub sorento) pokrój w niezbyt cienkie plasterki, oprósz solą oraz mieloną słodką papryką.
Pół ogórka sałatkowego umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, pokrój wzdłuż na ćwiartki. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem kuchennym oraz oczyść z pestek kolorowe papryki. Miąższ przygotowanych papryk pokrój w podłużne paseczki.
Przekrojone bułki posmaruj masłem, obłóż plasterkami szynki oraz doprawionego serka. Owiń w papier lub umieść w dużych papilotkach. W kawałki folii aluminiowej pozawijaj ćwiartki ogórka oraz papryki. Spakuj do szkoły.
czas ok. 10 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety