Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a przede wszystkim otoczka z przepysznych wiórek kokosowych sprawia, że mają niesamowity smak. Nie trzeba jednak zostawiać fortuny w sklepie, by cieszyć się swoim ulubionym przysmakiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14664
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1393
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14664
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1393
Składniki
Migdały namoczyć w ciepłej wodzie i obrać ze skórki. Wafelki rozdrobnić za pomocą wałka lub blendera na okruszki, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
W większym naczyniu wymieszać: rozpuszczoną czekoladę , wiórki kokosowe (zostawiając dwie łyżki do obtoczenia), rozdrobnione wafelki, mleko w proszku, rum, śmietanę. Masę wymieszać i odstawić na 5-10 minut aby lekko zgęstniała.
Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, do każdej włożyć obrany migdał i otoczyć w wiórkach kokosowych, odkładać na talerz. Schłodzić w lodówce.