Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a przede wszystkim otoczka z przepysznych wiórek kokosowych sprawia, że mają niesamowity smak. Nie trzeba jednak zostawiać fortuny w sklepie, by cieszyć się swoim ulubionym przysmakiem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1034
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2010
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 474
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1034
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2010
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 474
Składniki
Migdały namoczyć w ciepłej wodzie i obrać ze skórki. Wafelki rozdrobnić za pomocą wałka lub blendera na okruszki, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
W większym naczyniu wymieszać: rozpuszczoną czekoladę , wiórki kokosowe (zostawiając dwie łyżki do obtoczenia), rozdrobnione wafelki, mleko w proszku, rum, śmietanę. Masę wymieszać i odstawić na 5-10 minut aby lekko zgęstniała.
Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, do każdej włożyć obrany migdał i otoczyć w wiórkach kokosowych, odkładać na talerz. Schłodzić w lodówce.