Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda z nas robiła napewno kisiel z torebki. A czy taki naturalny domowy próbowałyście? Ma zupełnie inny niepowtarzalny smak :-)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11808
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 449
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 116
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 676
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11808
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 449
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 116
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 676
Składniki
Do rondla wlewamy 600 ml wody. Rozmrozone truskawki wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 minuty po czym rozdrabniamy widelcem. Do szklanki wlewamy 100 ml wody dodajemy mąkę ziemiaczaną, wlewamy sok truskawkowy i dodakłdnie mieszmay by pozbyć się grudek. Powstałym eliksirem zagęszczamy gotujące się truskawki i gotujemy jeszcze przez minutę.
Wlewamy do salaterek. Dekorujemy bitą śmietną. Uwierzcie mi że z bitą śmietna smakuje jak lody :)Jeśli ktoś lubi bardzo słodki kiesiel mozna go dosłodzić lub dolać więcej soku.
Kisiel można podawać na zimno i gorąco. Polecam ten sam przepis przy wykorzystaniu brzoskwiń z puszki !!! poezja