Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda z nas robiła napewno kisiel z torebki. A czy taki naturalny domowy próbowałyście? Ma zupełnie inny niepowtarzalny smak :-)
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 7239
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 166
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 89
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 181
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 7239
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 166
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 89
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 181
Składniki
Do rondla wlewamy 600 ml wody. Rozmrozone truskawki wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 minuty po czym rozdrabniamy widelcem. Do szklanki wlewamy 100 ml wody dodajemy mąkę ziemiaczaną, wlewamy sok truskawkowy i dodakłdnie mieszmay by pozbyć się grudek. Powstałym eliksirem zagęszczamy gotujące się truskawki i gotujemy jeszcze przez minutę.
Wlewamy do salaterek. Dekorujemy bitą śmietną. Uwierzcie mi że z bitą śmietna smakuje jak lody :)Jeśli ktoś lubi bardzo słodki kiesiel mozna go dosłodzić lub dolać więcej soku.
Kisiel można podawać na zimno i gorąco. Polecam ten sam przepis przy wykorzystaniu brzoskwiń z puszki !!! poezja