Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda z nas robiła napewno kisiel z torebki. A czy taki naturalny domowy próbowałyście? Ma zupełnie inny niepowtarzalny smak :-)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2918
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2918
Składniki
Do rondla wlewamy 600 ml wody. Rozmrozone truskawki wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 minuty po czym rozdrabniamy widelcem. Do szklanki wlewamy 100 ml wody dodajemy mąkę ziemiaczaną, wlewamy sok truskawkowy i dodakłdnie mieszmay by pozbyć się grudek. Powstałym eliksirem zagęszczamy gotujące się truskawki i gotujemy jeszcze przez minutę.
Wlewamy do salaterek. Dekorujemy bitą śmietną. Uwierzcie mi że z bitą śmietna smakuje jak lody :)Jeśli ktoś lubi bardzo słodki kiesiel mozna go dosłodzić lub dolać więcej soku.
Kisiel można podawać na zimno i gorąco. Polecam ten sam przepis przy wykorzystaniu brzoskwiń z puszki !!! poezja