Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek może nieco mniej tradycyjny, znany również pod nazwą ciasta milionera. Kruche ciasto, słodki kajmak i gorzka czekolada.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2779
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2779
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Ciastka blenduję na drobno. Mieszam z miękkim masłem. Wykładam masą. Dociskam. Wrzucam do lodówki na około pół godziny.
Masę kajmakową podgrzewam, żeby dobrze się rozprowadzała. Wykładam na warstwę ciastek. Schładzam ponownie przez około pół godziny.
Czekolady roztapiam w kąpieli wodnej. Wylewam na warstwę kajmaku. Schładzam. Przechowuję w lodówce /ale fajnie smakuje, jak przed podaniem trochę się ociepli/.