Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 801
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12650
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 801
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12650
Składniki
Mleko zagotować. Żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i maka miksujemy. Wlewamy do mleka, gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. 1 czekoladę siekamy drobno. Orzechy kroimy na małe kawałeczki. Masło ucieramy dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Krem dzielimy na dwie części. Do jednego dodajemy czekoladę do drugiego kakao i orzechy. Na biszkopt najpierw rozsmarowujemy krem z kakao na górę krem z wiorkami czekolady. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto. Na wierzch posypujemy wiorkami kokosowymi lub orzechami. Smacznego.