Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Mleko zagotować. Żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i maka miksujemy. Wlewamy do mleka, gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. 1 czekoladę siekamy drobno. Orzechy kroimy na małe kawałeczki. Masło ucieramy dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Krem dzielimy na dwie części. Do jednego dodajemy czekoladę do drugiego kakao i orzechy. Na biszkopt najpierw rozsmarowujemy krem z kakao na górę krem z wiorkami czekolady. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto. Na wierzch posypujemy wiorkami kokosowymi lub orzechami. Smacznego.